In nauwe samenwerking met de piping- en procesingenieurs zorgen wij ervoor dat de bestaande elektrische hardware infrastructuur veilig en betrouwbaar is en mee evolueert met de tijd. We zijn gespecialiseerd in elektrische en industriële veiligheid.Je productie uitbreiden? We helpen je doorheen de hele projectcyclus en ontwerpen de gevraagde elektrische infrastructuur voor de productie-installaties.
Wat kunnen we voor jou betekenen?
 • Haalbaarheid & basic studies
 • Het maken van investeringskost calculaties
 • Powerstudies en elektrische veiligheid
 • Smart instrumentatie-, analyse- en klepspecificatie
 • Ontwerp van elektrische installaties en (ATEX/IECEX ) controle- en bedieningspanelen (in EPLAN P8, IN-tools, Comos, Promis.e of SEE Electical).
 • Inrichting van technische ruimtes en controlekamers.
 • Opstellen van constructiepakketten en meetstaten waarmee jouw elektrische contractor de installatie kan uitvoeren
 • Digitalisatie, beheer en as built maken van uw bestaande tekeningen
 • EPLAN P8 ondersteuning, configuratie en ontwikkeling voor de opzet van jouw ideale EPLAN ontwerpomgeving
 • Inbedrijfstelling en constructie-supervisie
 • Opstellen en evaluatie van CE dossiers.
 • Uitvoeren van risicoanalyses.

Power studies en elektrische veiligheid

Ons power departement is gespecialiseerd in een breed scala aan elektrische studies, hoogspanningsprojecten en elektrische veiligheid. De verschillende softwarepakketten die we hiervoor gebruiken zijn ALPI Caneco BT, SKM Powertools en Easypower.Onze diensten:
Kortsluitstroomberekeningen
Evaluatie van de beveiligingen en elektrische kasten
Kabelberekeningen (belasting, spanningsval, indirect contact)
Motor start studies
Selectiviteitsstudies
Vlamboog berekeningen (Arc Flash)

Industriële veiligheid

Onze gecertificeerde functionele veiligheidsspecialisten houden rekening met risicoanalyses van zowel de bestaande als nieuwe infrastructuur. Op basis van hun bevindingen bepalen we samen het veiligheidsniveau waaraan de installaties moeten voldoen. Vervolgens ontwerpen en valideren we jouw veiligheidskringen om ervoor te zorgen dat je systemen veilig en beschikbaar zijn.
ProcesveiligheidSoftware: exSILentia
MachineveiligheidSoftware: Sistema

Case study: nieuw tankenpark

Een klant heeft ons gevraagd om de elektrische en automatiseringssystemen te ontwerpen en te leveren voor een nieuw tankpark voor de opslag van een zuur. Het zure product wordt uit binnenvaartschepen gelost en op vrachtwagentrucks en schepen geladen. Veiligheid is in dit project cruciaal.De opdracht van ons team bestond uit de specificatie van de belangrijkste instrumentatie en de engineering en het ontwerp van de distributie, MCC, PLC, tracing en verlichting van de kast (in EPLAN P8). De vermogensstudie, uitgevoerd met SKM Powertools, zorgde voor het fouttolerante ontwerp van de elektrische beveiligingen en de distributie- en motorkabels. De architectuur van het ringnetwerk garandeerde de beschikbaarheid van de automatiseringssystemen. Het redundante PLC-systeem werd uitgewerkt om veiligheids- en besturingssignalen te combineren.Het SIL-niveau werd gevalideerd met berekeningen in exSILentia. Omdat we geen eigen constructieteam hebben, hebben we een ervaren E&I-aannemer in een industriële omgeving ingeschakeld. Samen hebben we met succes de installatie opgestart.

Case study: upgrade PLC systeem batterijen fabriek

Het automatiseringssysteem in de poederafdeling van een batterijenfabriek moest na 25 jaar technisch aangepast worden. Na inventarisatie en validatie van de elektrische schema’s, maakten we een nieuw ontwerp in EPLAN.De aansturing van de motoren, geplaatst in één groot bord met een lengte van 12 meter, moest ook vervangen worden.De beschikbare ruimte in de technische lokalen was beperkt en we hadden slechts één verlengd weekend van 4 dagen om de afbraak, opbouw, testen en indienstname te realiseren. Op basis van een duidelijk constructiedossier werd een geschikte uitvoerder geselecteerd. Het team van onze software ingenieurs samen met de uitvoerder konden op maandagochtend een geüpgradede en werkende productie-installatie overdragen aan de operators.