Wie zijn wij?

Contec is een internationaal ingenieursbedrijf gespecialiseerd in het verbeteren en automatiseren van industriële processen en machines. Onze 250 medewerkers staan garant voor expertise en resultaat. Als systeemintegrator zijn we actief in een breed scala van sectoren, waaronder de voedings- en (petro)chemische sector, tank terminals en consumer goods. Wij bereiden jouw bedrijf voor op de toekomst. Dat is onze missie. Voor Contec betekent automatisering meer dan het louter verbeteren van processen en machines. In alle projecten streeft Contec naar een wezenlijke meerwaarde voor economie, mens en maatschappij. We zijn er rotsvast van overtuigd dat door automatisering ruimte wordt gecreëerd voor zinvollere jobs en meer werkvoldoening bij werknemers in bedrijven. Zo wil Contec bijdragen aan een betere industrie en maatschappij.

Hoe werken wij

We zorgen voor een totaalaanpak: we adviseren, ontwerpen, ontwikkelen en realiseren systeemintegraties van industriële processen. De klant staat centraal en we vertrekken bij elk project vanuit de behoeften van de klant. We stellen per project zorgvuldig een team samen dat met volle overgave en met de juiste competenties een project tot een goed einde brengt. Onze teams staan dicht bij de klant, weten wat nodig is en hebben de beste opleidingen genoten. Ze zoeken telkens opnieuw naar de meest duurzame oplossing voor iedere uitdaging. Onze teams werken volgens een gestructureerde projectaanpak. Dat is niet alleen transparant, efficiënt en budgetvriendelijk, maar garandeert ook het beste resultaat.

Onze waarden

Vertrouwen en de professionaliteit zitten ingebakken in ons DNA en daar kunnen onze klanten op rekenen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk professionals die eigenaarschap opnemen en zich flexibel opstellen om zo hun doel te bereiken. We streven elke dag naar verbetering. Niet alleen in onze projecten maar ook voor mens en maatschappij.

3 redenen om met ons in zee te gaan

Duurzame klantenrelaties

De voorbije 35 jaar bouwden we een enorme schat aan ervaring op. Het verregaande inzicht dat we verworven hebben in de activiteiten van onze klanten, stelt ons vandaag de dag in staat fundamenteel mee te denken over hun processen en behoeften. Onze succesverhalen bleven ook niet onopgemerkt bij onze systeemleveranciers. Zo kreeg Contec van vele partners certificaties op het allerhoogste niveau. Dit maakt dat wij onze klanten een ijzersterke kwaliteitswaarborg kunnen bieden.

Onafhankelijke marktpositie

We realiseren industriële automatisatieprojecten volledig in eigen huis en met eigen specialisten, waardoor we volledig onafhankelijk zijn van derden. Op die manier kunnen we ook op maat van iedere klant werken. Bovendien zijn we een kmo met een vlakke organisatiestructuur. Zowel intern als extern zijn er korte communicatielijnen waardoor we snel beslissingen kunnen nemen. Onze onafhankelijke structuur maakt dat we geen rekening moeten houden met vreemd kapitaal. We spelen zeer snel in op nieuwe technologieën of wijzigingen op de markt. Zo kunnen we onze klanten voortdurend innovatieve oplossingen bieden die hen een toegevoegde waarde en een competitief voordeel opleveren.

Professionals met verantwoordelijkheidszin

Ons werk en succes staan en vallen met onze mensen. We vinden het belangrijk te investeren in onze mensen en relaties. Onze medewerkers krijgen de ruimte om zich bij te scholen en te ontwikkelen. Ze zijn één voor één professionals die zich flexibel kunnen inzetten en in elk project eigenaarschap opnemen. Dat voelt de klant: die kan op beide oren slapen.

In welke sectoren werken wij

Contec is actief in een breed scala van sectoren, waaronder de (petro)chemie, consumer goods, tank terminals en de voedingssector.

In welke sectoren werken wij

Contec is actief in een breed scala van sectoren, waaronder de (petro)chemie, consumer goods, tank terminals en de voedingssector.
Lees meer over ons project in de petrochemie
Lees meer over ons project rond tankterminals
Lees meer over ons project in de voedingssector
Lees meer over ons project rond consumer goods

Onze technologie platformen

Onze certificaties

Onze activiteiten

Contec is een internationaal ingenieursbedrijf gespecialiseerd in het verbeteren en automatiseren van industriële processen en machines. Als wereldwijd systeemintegrator kan je bij Contec zowel terecht voor de opstart van een nieuwe productielijn als voor het verbeteren van het bestaande productieproces. We bieden advies op vlak van elektriciteit & instrumentatie, automatisering, MES en industrial IT.

Electrical engineering.

In nauwe samenwerking met jouw piping- en procesingenieurs zorgen wij ervoor dat je bestaande hardware infrastructuur veilig en betrouwbaar is en mee evolueert met de tijd.

Manufacturing control.

Ook op PLC- & SCADA-niveau helpen we jou om je productievloer continu aan te passen en te optimaliseren.

Manufacturing operations management.

Productiebedrijven hebben behoefte aan stabiele softwareplatformen die flexibel, efficiënt, veilig maar vooral eenvoudig te gebruiken zijn.

Industrial IT.

Onze Industriële IT-professionals begrijpen jouw unieke behoeften en helpen bij de overstap naar industrie 4.0.

4.0

Interconnectie Decentralisering TransparantieNieuwe rol van de werknemer

Onze geschiedenis

Een verhaal van continue groei

Drie instrumentingenieurs – Frits Stegeman, Marnix Vandevoorde en Gratiaan Top – richten samen de organisatie Contec op. Het jonge Contec ligt vlakbij de Antwerpse haven en focust zich eerst enkel op instrumentatietechniek. Doorheen de jaren breiden de activiteiten uit naar de volledige industriële automatisatie van productieprocessen, elektrische vermogensstudies en veiligheidsstudies. Door voortdurend het verschil te blijven maken en te streven naar een hogere toegevoegde waarde voor onze klanten groeit Contec sterk.
Kort na de oprichting in Antwerpen opent Contec een satellietkantoor in Kortrijk.
Gratiaan Top geeft, als overblijvende oprichter, de operationele leiding door aan de tweede Contec-generatie.
Contec richt haar eerste internationale vestiging op in Roemenië (Ploiești). Dit is momenteel de thuisbasis van dertig Roemeense ingenieurs.
Contec start een bijkantoor in Amiens, gelegen in Noord-Frankrijk. In september van dat jaar vervoegen twee Franse collega’s het bedrijf. Vandaag bestaat het Franse team uit vijftien personen. Ongeveer terzelfdertijd werft Contec voor het eerst Poolse ingenieurs aan.
Naar analogie met het Roemeense kantoor start Contec in de zomer van 2014 een dochteronderneming in Łodź, Polen. Momenteel telt het Poolse Contec-team vijftien personen.
Contec viert haar 30-jarig bestaan.
Contec beslist een dochteronderneming in Newcastle (UK) op te starten waar nu zes personen werken.
Contec start haar nieuwste bijkantoor in Hasselt op. Naast de drie personen die hier permanent werken, wordt dit kantoor ook gebruikt als flex office voor medewerkers die in Antwerpen werken maar dichtbij Hasselt wonen. In totaal telt Contec vandaag ongeveer 250 medewerkers in 5 landen, elk met een eigen specialisatie.

Werken bij ons

We werken waardengedreven. We vertrekken vanuit vertrouwen en professionaliteit. We werken met een vlakke structuur. Beginners en meer ervaren ingenieurs leren van elkaar. Je krijgt bij ons ruimte om te groeien en je inbreng te geven voor een optimale projectstrategie. We verwachten dat je jouw job zelf in handen neemt. Je krijgt de kans om ervaring op te doen in een internationale context, in diverse sectoren en segmenten. Wie meerwaarde ambieert, zit bij ons op zijn plaats!