Ook op PLC- & SCADA-niveau helpen we jou om je productievloer continu aan te passen en te optimaliseren. De projecten die we leveren, variëren van het maken van kleine verbeteringen tot het ontwikkelen van volledig nieuwe productielijnen.

Respecteren deadlines

Omdat het grootste deel van onze klanten werkzaam is in de procesindustrie, zijn we gewend aan strakke deadlines. Door onze efficiënte aanpak realiseren we projecten met een minimum aan downtime. We bereiden alles tot in het kleinste detail voor. We besteden voldoende tijd aan het op punt stellen van een correcte functionele beschrijving (FDS). Op een simulatieplatform testen we de aanpassingen samen met de klant (FAT). Op basis daarvan kunnen al verbeteringen worden uitgevoerd zonder dat er aan de productie geraakt wordt. Het uitvoeren van de SAT en indienstname gebeurt indien mogelijk op een draaiende installatie. Als de aanpassing een stilstand vereist, zal deze minimaal blijven omdat we alles al tijdens de simulatie op punt stelden. Bij grotere aanpassingen werken we gefaseerd en houden we steeds een ‘fall back scenario’ achter de hand. In alle stappen houden we steeds rekening met de afgesproken deadline.

Technologieën en standaarden

Onze meest gebruikte technologiën:
- Rockwell
- Siemens
- Schneider
- AVEVA - Wonderware
- MiR
- ABB
- Honeywell

We hebben ook kennis van:
- Mitsubishi
- Omron
- Beckhoff
- Ignition

We gebruiken volgende standaarden:- PlantPax- PackML- APL- EDTI- standaarden van de klant zelf- op maat gemaakte standaard

Strakke projectaanpak beste garantie op een duurzame samenwerking

De sleutel tot ons succes heeft veel te maken met onze gestructureerde projectaanpak. We zijn transparant over onze afspraken, werken efficiënt en waken steeds over het budget. We zorgen te allen tijde voor de technische documentatie. Dankzij goed gedocumenteerde software garanderen we een maximale beschikbaarheid van uw productieproces.

Case study: Integratie tankputten

Het doel van het investeringsproject van onze klant was tweeledig. Enerzijds de vervanging van het besturingssysteem van de bestaande kade en de uitbreiding van de functionaliteit. Anderzijds de installatie van drie extra tankputten. De grootste uitdaging was fase 1, omdat het de migratie van 10 000 I / O’s in een zeer beperkte tijdsperiode met zich meebracht. We hadden slechts 3 maanden om alles voor te bereiden, we checkten alle I / O’s in drie dagen en we realiseerden een volledige ombouw in slechts 12 uur. Om een maximale beschikbaarheid te garanderen, stonden we gedurende 72 uur na de omschakeling non-stop standby op de site. Fase 2 van het project betekende twee weken lang I / O-testen per nieuwe tankput, zonder de lopende productieprocessen te hinderen. De integratie van de nieuwe tankputten in de bestaande installatie duurde 1 uur per put. Kortom: efficiënt teamwerk op zijn best.
Bekijk alle cases