Decennialang hebben IT (Information Technology) en OT (Operational Technology) gewerkt in twee verschillende gebieden. Maar de echte waarde van moderne technologie ligt in het convergeren van beide. IT en OT evolueren razendsnel. OT staat momenteel voor de uitdaging om een nieuwe, hogere standaard van technologie en beveiliging te implementeren, met behoud van focus op productie.Onze Industriële IT-professionals begrijpen jouw unieke behoeften en helpen bij de overstap naar industrie 4.0.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

  • High available gevirtualiseerde infrastructuur
  • Converged Plantwide Ethernet
  • Business Contingency Planning
  • Migraties en upgrades
  • Cybersecurity-audits en integratie
  • Pro-actieve monitoring
  • Support contracten 24/7

Industrial Cybersecurity

Omdat technologie continu evolueert, dienen ook de veiligheidsmaatregelen naar cybersecurity continue te evolueren in IACS platformen.Onze experts zullen u begeleiden in het gelaagde security model, geïnspireerd door de ISA 99 Industriële cybersecurity standard. Met als resultaat de bescherming van uw systeem op meerdere aanvalslijnen, waarbij de grootste risico’s het eerst worden aangepakt, verwerkt in een actieplan voor vandaag en de toekomst.Voor Contec gaan deze activiteiten veel verder dan een scan uitvoeren of een software pakket verkopen. Wij zullen uw systeem zijn sterke en zwakke punten diepgaand onderzoeken, waarbij we, gebaseerd op jarenlange ervaring, de 100 meest belangrijke aandachtspunten evalueren.

Gebruikte technologieën

VMware Datacentervirtualisatie
MS Windows Serverplatforms
Cisco IndustrialNetworks
Thin en mobieleoplossingen

Case study: een geconvergeerd ICT-ontwerp voor een nieuwe fabriek

Een van onze klanten vroeg voor de opstart van een volledige nieuwe fabriek een geconvergeerd ICT-ontwerp dat eenvoudig, duurzaam, veilig en uitbreidbaar was. Meer dan 1000 IP-toestellen moesten worden geïntegreerd. We zijn gestart met het fysiek segmenteren van Kantoor-, DMZ- en Productie-netwerken. Om de kosten van de bekabeling te verminderen en de redundantie te verhogen, werd gebruik gemaakt van ringstructuren. Vervolgens hebben we elk netwerk logisch gesegmenteerd met behulp van VLAN’s. De serverruimte was zo opgebouwd dat deze automatisch elk type hardwarefout kon herstellen aan de hand van VMware High Availability en redundante switches. Met behulp van virtualisatie en thin clients hebben we ervoor gezorgd dat 40 gebruikerstations hun gepubliceerde applicaties automatisch ontvangen en binnen enkele minuten kunnen worden vervangen.Ten slotte werden redundante firewalls geplaatst voor beveiligde kantoortoegang, hulp op afstand en diagnose. Het systeem draait reeds enkele jaren probleemloos en onze klant breidt de fabriek uit met een nieuwe productielijn en gebruikersstations. Voor de gevirtualiseerde serverruimte is hiervoor geen extra hardware nodig.