Een geconvergeerd ICT-ontwerp voor een nieuwe fabriek

Een van onze klanten vroeg voor de opstart van een volledige nieuwe fabriek een geconvergeerd ICT-ontwerp dat eenvoudig, duurzaam, veilig en uitbreidbaar was. Meer dan 1000 IP-toestellen moesten worden geïntegreerd. We zijn gestart met het fysiek segmenteren van Kantoor-, DMZ- en Productie-netwerken. Om de kosten van de bekabeling te verminderen en de redundantie te verhogen, werd gebruik gemaakt van ringstructuren. Vervolgens hebben we elk netwerk logisch gesegmenteerd met behulp van VLAN’s. De serverruimte was zo opgebouwd dat deze automatisch elk type hardwarefout kon herstellen aan de hand van VMware High Availability en redundante switches.
 
Met behulp van virtualisatie en thin clients hebben we ervoor gezorgd dat 40 gebruikerstations hun gepubliceerde applicaties automatisch ontvangen en binnen enkele minuten kunnen worden vervangen.
Ten slotte werden redundante firewalls geplaatst voor beveiligde kantoortoegang, hulp op afstand en diagnose. Het systeem draait reeds enkele jaren probleemloos en onze klant breidt de fabriek uit met een nieuwe productielijn en gebruikersstations. Voor de gevirtualiseerde serverruimte is hiervoor geen extra hardware nodig.